Skip to main content

Een avond genieten

Het concept

Fine dining kookstudio

Bij Kookstudio de Hooiberg creëren we een unieke kookstudio die je weer terugbrengt bij de basis van het koken, van de groenteteelt tot het wild op de Maashorst. Een plek waar we groepen gasten op een creatieve en educatieve manier bewust maken van de oorsprong en de waarde van onze voedingsmiddelen, waar deze producten vandaan komen en hoe deze groeien en leven. Indien het seizoen het toe laat, deze zelf van het land te halen bij het Compliment of wild te plukken in de omgeving om vervolgens te verwerken in een culinair diner. Hoe wordt een mooi gerecht gemaakt dat in balans is van verschillende smaak explosies en welke producten worden hierin verwerkt? Less is more… Leer de smaken op een juiste manier proeven en ontdek welke smaken er allemaal zijn, samen zetten we al onze zintuigen aan het werk en gaan we proeven, ruiken, inschatten, voelen en uitproberen.

Daarnaast is Kookstudio de Hooiberg een plek om samen te zijn en te genieten met uw gezelschap van de gerechten die zelf bereid worden. Uiteraard gaat dit gepaard met een goed glas wijn of een speciaal biertje die ook regionaal gebrouwen zijn.

Farm to Plate

Farm to plate is een beweging die zich richt op het ondersteunen van lokale boeren en het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken. Het idee is om voedsel zo dicht mogelijk bij de bron te krijgen, zodat het verser, gezonder en milieuvriendelijker is. Dit betekent dat voedsel rechtstreeks van de boerderij naar de tafel wordt gebracht, zonder tussenpersonen en onnodige verwerking.

Farm to plate gaat niet alleen over het ondersteunen van lokale boeren, maar ook over het verminderen van de ecologische voetafdruk van voedselproductie en het promoten van gezonde eetgewoonten. Door lokaal geproduceerd voedsel te kopen, wordt de noodzaak om voedsel over lange afstanden te transporteren verminderd, wat de uitstoot van broeikasgassen vermindert en het milieu ten goede komt. Bovendien is lokaal geproduceerd voedsel vaak verser en gezonder, omdat het niet langdurig is bewaard of behandeld met conserveermiddelen.

Farm to plate is een groeiende trend in de voedingsindustrie en wordt ondersteund door consumenten die meer willen weten over waar hun voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd.

Reserveren?

We ontvangen u graag