Skip to main content

Over ons

Unieke kookstudio in een hooiberg

Kookstudio de Hooiberg

Bij Kookstudio de Hooiberg creëren we een unieke horecagelegenheid die je weer terugbrengt bij de basis van het koken, van de groenteteelt tot het wild op de Maashorst. Een plek waar we groepen gasten op een creatieve en educatieve manier bewust maken van de oorsprong en de waarde van onze voedingsmiddelen, waar deze producten vandaan komen en hoe deze groeien en leven.

Over Johnny

De persoon achter het idee? Dat ben ik, Johnny Moreno Ruiz, 30 jaar en geboren en getogen in Varsselder, een klein dorpje tussen de weilanden gelegen in de Achterhoek. Op jonge leeftijd kwam ik erachter dat koken mijn passie is en heb ik in mijn carrière bij verschillende toprestaurants gewerkt die beloond zijn met 1 en 2 Michelin-sterren.

Tevens heb ik Nationale kookwedstrijden gewonnen en heb ik de opleiding Gespecialiseerd Kok afgerond. De laatste 3 jaar ben ik met passie en plezier Keuken-chef geweest bij Restaurant Silly Fox in Veghel, Silly Fox is het restaurant vol overtuiging. Met respect voor alles wat groeit en leeft. Vanuit het verstand. Vanuit het hart. Eerlijke en verse producten. Van dichtbij verrijkt met wereldse touch. Ook ben ik met veel plezier werkzaam op het Summa College als praktijkdocent en geef ik les aan studenten van niveau 2 tot en met niveau 4.

In 2015 heb ik mijn grote liefde Steffie van Berlo (een echte Udense) ontmoet bij restaurant Cordial in Oss en wonen wij al een lange tijd samen in Uden. Wij hebben een fantastisch mooie dochter genaamd Nori. Steffie heeft erg veel ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie en heeft ook gewerkt bij meerdere 1 en 2 sterren restaurant. 3 jaar geleden is Steffie begonnen met de lerarenopleiding Consumptieve Techniek aan het Fontys in Eindhoven en sinds februari is zij werkzaam als docent op het Summa College in Eindhoven. Hier geeft zij praktijkles gastheerschap en verzorgd trainingen aan bedrijven via Summa & Bedrijf. Steffie zal regelmatig te zien zijn in de Kookstudio en brengt een hoop ervaring mee op het gebied van gastheerschap, wijnen, koffie, cocktails. Maar bovenal zorgt zij vooral voor gezelligheid en enthousiasme.

Praktijkervaring

2007/2009 Keuken Restaurant Herberg Jan.
2009/2012 Keuken Restaurant Van Der Eem.
2012/2013 Landgoed Hotel Groot Warnsborn Arnhem. Chef de parti.
2013/2014 Restaurant Basiliek (*) Harderwijk. Chef de parti.
2014/2016 Restaurant Cordial (*) Oss. Junior Sous-Chef
2016/2018 Restaurant De Treeswijkhoeve (**) Waalre. Junior Sous-chef.
2018/2020 Hotel Villa Ruimzicht (groene *) Doetinchem. Sous-Chef.
2020/2023 Restaurant Silly Fox, Veghel. Keuken-Chef.
2023/Heden. Summa College, Eindhoven. Praktijkdocent.

Reserveren?

We ontvangen u graag